Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İskoçya'da 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumu öncesi, ayrılığı destekleyenler bu yıl ilk kez bir ankette önde çıktı.

YouGov'ın Sunday Times için düzenlediği kararsızların dahil edilmediği ankette bağımsızlığa 'evet' diyenler yüzde 51 çıkarken, 'hayır' oyu vermeyi düşünenler yüzde 49'da kaldı. Geçen hafta Birleşik Krallık'ı destekleyenlerin üstünlüğünün yüzde 6'ya kadar inmesi üzerine sterlinin değer kaybetmesinin ardından gelen bu haber, finans piyasalarını daha da karıştırabilir.

18 Eylül'de yapılacak halk oylaması için düzenlenen kampanyalarda iki taraf da son kozlarını oynarken, referandum Birleşik Krallık'ın bir numaralı gündem maddesi konumunda. Yatırımcı ve traderlar milliyetçi Alex Salmond'ın galibiyetinin uzak olmadığını düşünüyor.

İngiltere'deki Cranfield Üniversitesi'nden kıdemli araştırmacı Matt Qvortup konuyla ilgili " Olumlu bir mesajın bir ay içerisinde bu kadar rağbet görmesi kesinlikle daha önce görülmeyen bir durum. Bu referandum şartları için devrim niteliğinde. Tarihe tanıkık etmeye çok yakınız" yorumlarını yaptı.