Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 1,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı temmuz ayına ilişkin sanayi ciro endeksini açıkladı.

Buna göre, temmuzda bir önceki aya göre sanayinin alt sektörlerinden madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,7, imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 1,6 artış gösterdi.

Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 artış kaydetti. Temmuzda geçen yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksinde yüzde 3,8, imalat sanayi sektörü endeksinde de 12,7 artış yaşandı.

- En yüksek artış enerjide

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında aylık bazda en yüksek artış yüzde 13,1 ile enerjide gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış imalat sanayi ciro endeksinde ise temmuzda bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 13,9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında görüldü. Bu artışı, yüzde 5,5 ile ana metal sanayi ve yüzde 5,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.

İmalat sanayi ciro endeksinde en yüksek düşüş ise yüzde 11,9 ile diğer imalatlarda gerçekleşti. Bu azalışı yüzde 9,8 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 5,2 ile ağaç, mobilya hariç ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı takip etti.

AA