Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, telekomünikasyon şirketlerinin ralli yapması ve yatırımcıların Çin’in ekonomiyi destekleyeceği spekülasyonları ile haftalık kaybı düşürüyor.

PT Telekomunikasi Indonesia, Deutsche Bank AG’nin şirketin fiyat hedefini yükseltmesi ile değerlendi. Ping An Insurance Group Co. of China Ltd., Hong Kong’t aişlem gören Çin hisselerinde yüzde 0.3’lük yükselişe öncülük etti. Hyundai Motor Co.’nun öncelikli hisse senetleri, bir saha anlaşmasının temettü ödemelerini engelleyeceği endişesi ile Seul’da yüzde 7.7 düştü. Malezya ringiti dolar karşısında yüzde 0.3 zayıflarken, Güney Kore vonu 5 ayın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek Hong Kong saati ile 14:42’de 1,057.58 puana geldi. Bu hafta açıklanan veriler, Çin’in doğrudan yabancı yatırımlarının Ağustos ayında yüzde 14 gerilediğini ve yeni konut fiyatlarının hükümet tarafından izlenen şehirlerin 2’si hariç tümünde düştüğünü gösterdi. Fed 2015 yılı federal fon oranları için tahmin medyanını 25 baz puan artırdı.

BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Çin ekonomik büyümesinin desteklenmesi için daha fazla teşvike ihtiyaç olması ve Fed’in faiz oranı beklentisini yükseltmesi yatırımcıları dikkatli olmaya yönelitiyor” dedi.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 5.4 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 5 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.