Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Garanti Bankası'na acentelik, Akbank'ın bağlı ortaklarına ve Denizbank'a çeşitli konularda danışmanlık izni verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararları yayımlandı.

Buna göre, Garanti Bankası AŞ'ye, Garanti Portföy Yönetimi A.Ş ile acentelik tesis ederek "acentelik" faaliyetinde bulunulması hususunda izin verildi.

Akbank TAŞ'ye, Ak Finansal Kiralama AŞ, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ, Ak Portföy Yönetimi AŞ, Akbank AG ve Akbank-Dubai Limited'e risk yönetimi alanında destek ve danışmanlık hizmeti verilmesi hususunda izin verilmesine ilişkin karar açıklandı.

Denizbank AŞ'ye de Türkiye'de ve yurt dışında yerleşik firma ve şahıslara kullandırılacak kredilere yönelik teminatların borçludan teslim alınması, kontrolü, sistemsel giriş ve çıkışlarının yapılması, raporlanması ve kredi operasyonel işlemleri ile ödemelerinde gecikme bulunan müşterilerin aranması faaliyeti kapsamında Bankanın mali ortaklıklarına çağrı merkezi hizmeti hususlarında destek/danışmanlık hizmeti sağlaması izni verildi.

Alınan kararlar doğrultusunda, Denizbank AG ayrıca, kredi riskinin analizi, izlenmesi, değerlendirmesi, kontrolü ve istihbarat faaliyetleri dolayısıyla bilgi, belge alışverişinde, hizmet temininde bulunabilecek ve kredilerin geri ödemelerinin takibi ve tahsili hizmeti sunabilecek.

AA