Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’deki akaryakıt talebinin durumunu gösterecek stok verisinin açıklanması öncesinde 16 ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor Brent petrolü Londra’da yatay seyrediyor.

Petrol vadelileri Londra’da kazanç ve kayıplar arasında dalgalı bir seyir izlerken, 22 Eylül’deki kapanış seviyesinden büyük bir değişik göstermedi. EIA’nın bugün açıklayacağı stok verisi öncesinden Bloomberg anketine katılan ekonomistler petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 750,000 varil genişleyerek 363 milyon varile yükseldiği tahmininde bulunuyor. Suudi Arabistan ve Katar, ABD’nin IŞİD’e karşı Suriye’de düzenlediği ilk hava saldırılarına katılan ülkeler arasında yer alıyor.

Ayers Alliance Securities Jonathan Barratt, “Arzın arttığını görüyoruz. Piyasa Orta Doğu’daki gelişmeleri çok önemsemiyor” diye konuştu.

Kasım vadeli WTI kontratı Nymex elektronik işlemlerde 13 sent yükselerek Sidney saati ile 16:05’te varil başına 91.69 dolardan işlem gördü Kontrat, 22 Eylül’de 91.52 dolardan kapanış yaparak 1 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 35 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 6.8 geriledi.

Kasım vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında 15 sent düşüş ile varil başına 96.70 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.04 dolar seviyesinde. Dün 5.29 dolardan kapanış ile 1 haftanın en dar farkı görüldü.