Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

VakıfBank, 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 850 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti.

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Eylül ayındaki sendikasyon kredisini yüzde 110 oranında çeviren VakıfBank, Nisan ayındaki yılın ilk sendikasyon kredisinin ardından yeni bir sendikasyon kredisine imza attı.

ING Bank'ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 26 bankanın katılımıyla 168,5 milyon dolar ve 528,75 milyon euro tutarında iki dilimden oluşan 1 yıl vadeli ve Libor/Euribor + yüzde 0,90 toplam maliyetle temin edilen 850 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi dış ticaretin finansmanında kullanılacak.

"Sektör ortalamasının üzerinde yenileme oranı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, "2014 yılının ikinci sendikasyon işlemini başarı ile gerçekleştirmekten ve yüzde 110'luk bir yenileme oranı elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Muhabir bankalarımız ile sürdürülebilir ilişki yönetimi politikası çerçevesinde ve sektör ortalamasının üzerinde bir oranla sendikasyon kredimizi yeniledik. Bu kredi, Türk ekonomisine duyulan güvenle birlikte VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki yüksek kredibilitesini bir kez daha teyit etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yurt dışından kaynak yaratarak reel sektöre destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceklerini belirten Aydoğan, VakıfBank'ın muhabir bankalarına sağladığı iş çeşitliliği ve iş hacminin artmaya devam etmesiyle çok rekabetçi maliyetlerle kaynak temin ettiklerini vurguladı.

Söz konusu kredinin VakıfBank'ın dünya çapındaki muhabir bankalarla kurduğu güçlü ve uzun soluklu ilişkiler sonucunda temin edildiğine işaret eden Aydoğan, böylece VakıfBank'ın Türk bankacılığındaki öncü konumunun ve uluslararası piyasalardaki itibarının bir kez daha ispatlandığını kaydetti.

Aydoğan, kredide kendilerini destekleyen tüm katılımcı bankalara teşekkür etti.

Açıklamada, krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan bankaların Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Commerzbank, Deutsche Bank AG, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs Bank, ING Bank, National Bank of Abu Dhabi, Natixis, Rabobank, Standard Chartered Bank, Wells Fargo, HSBC ve Halkbank Bahreyn olduğu belirtildi.

AA