Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama Birleşmiş Milletler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Müslüman dünyası gibi konulara konuşmasına geniş yer veren Obama " Suriye'de ve Irak'ta teröristlerin karanlığı bizi çözüm için harekete geçirdi. Uluslararası sistemlerimizi terörle mücadele için yenilemeliyiz" dedi.

BM Genel Kurulu'nda konuşma yapan ABD Başkanı, IŞİD'e karşı Irak ve Suriyeli muhalifleri destekleyeceklerini de belirtti. Ülkeleri işgal etmek için asker göndermeyeceklerini de sözlerine ekleyen Obama İran'da önemli mesajlar verdi. Obama " ABD olarak İran'ın nükleer çalışmalarına diplomatij bir çözüm arıyoruz. İran şu an yakalanan tarihi fırsatı kaçırmamalı" şeklinde konuştu.

BM İklim Zirvesi için New York'ta bir araya gelen dünya liderlerine seslenen Obama, İslam dünyasına da önemli mesajlar verdi. Obama " ABD asla İslam dünyası ile çatışma halinde olmayacak. Müslüman dünyası artık bu tarz grupların ideolojilerini tamamen yok saymalıdır. Müslüman dünyası artık kendi toplumunun potansiyelini fark etmelidir. Müslüman gençler artık bilimsel eğitimin vizyonunu fark etmelidir" dedi.

Ortadoğu'da daha geniş bir müzakere atmosferinin oluşması gerektiğini de ifade eden ABD Başkanı " Esad rejimi konusunda gerekli adımları attık ama çözüm konuşarak gelecektir" diye konuştu.