Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, birinci el konut satışlarının 6 yılın en yüksek seviyesine çıkması ve sağlık hizmeti hisselerinin ralli yapmasıyla, son üç gündeki düşüşlerden toparlandı.

Bed Bath & Beyond Inc., çeyrek dönem kar ve satışlarının analist tahminlerini aşmasının ardından yüzde 7.4 yükseldi. Wal-Mart, Green Dot Corp. ile anlaşmaya varmasının ardından, yüzde 2 prim yaptı. Citizens Financial Group Inc., halka arzda 3.3 milyar dolar biriktirmesinin ardından işlemlere başlamasının ilk gününde yüzde 7.4 yükseldi. Sağlık hizmeti hisseleri en dik artışı kaydeden grup oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek 18 Ağustos'tan bu yana en dik artışı kaydetti ve Çarşamba gününü 1,998.30 puandan tamamladı. Dow Jones endeksi ise 154.19 puan, yani yüzde 0.9 ilerleyere 17,210.06 puan oldu. ABD işlemlerinde 6.1 milyar kadar hisse el değiştirirken, bu düzey son üç ay ortalamasının yüzde 7.2 üzerinde.

Greenwood Capital Associates LLC şef yatırımcısı Walter Todd, geçtiğimiz üç gündeki düşüşleri değerlendirerek, “Yatırımcılar düşüşün ardından biraz tedirgin ancak ekonomi iyi durumda olmayı sürdürüyor. Fed toplantısı ve gündemin de etkisi ile birlikte piyasanın mola almasının şaşırtıcı olmadığını düşünüyorum" dedi.