Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD’de faiz oranlarındaki artışın riskli varlıkların görünümünü düşüreceği endişesi ile gerilerken para birimleri zayıflıyor.

Largan Precision Co., Tayvan’da Taiex Endeksi’nin 4 ayın en düşüğüne gerilemesine öncülük etti. Oil & Natural Gas Corp. ve Reliance Industries Ltd., Hindistan’ın doğalgaz fiyatlarında yapılacak artışı 3. kez ertelemesinin ardından en az yüzde 1.5 geriledi. Filipin’in gösterge endeksi, erken saatlerden rekor seviyeye ulaşmasının ardından düşüş gösterdi. Pezo dolar karşısında 5 ayın en zayıf seviyesine gerilerken, Güney Kore vonu ve Malezya ringiti en az yüzde 0.2 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 14:38’de 1,033.24 puan oldu. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, dün açıklanan verinin ABD’de 1. el konut satışlarının Ağustos ayında 6 yılın en yüksek seviyesine çıktığını göstermesinin ardından 4 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Korea Investment & Securities Co. analistlerinden Yun Hang Jin, “Doların ABD’den gelen olumlu verileri takiben güçlenmesi ile gelişen piyasalardan sermaye çıkışlarının arttığını görüyoruz” dedi