Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Litvanya'nın iş dünyası gazetesi Verslo Zinios'a yaptığı değerlendirmede, bu yaz gelen verilere göre, ekonomik koşulların beklenenden daha zayıf olduğunu söyledi.

Draghi, Euro Bölgesi toparlanmasının son dönemde ivme kaybediyor göründüğünü ve bariz risklerin arasında artan jeopolitik gerilimler ve yetersiz yapısal reformların yer aldığını söyledi.

AMB Başkanı, "AMB, düşük enflasyonun uzun bir süre devam etmesine yönelik risklerin çözümü için, ihtiyaç duyulursa, ilave sıradışı enstrumanlar kullanmaya ve müdahalelerin boyutunu ya da kompoizsyonunu değiştirmeye hazır" dedi

Euro Bölgesi'nin orijinal tasarımındaki kusurlarının farkına sıkıntılı bir şekilde vardığını ve bunları gidermek için önemli adımlar attığını kaydeden Draghi, "Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımların Euro Bölgesi üzerine yayılma etkileri şu ana kadar sınırlı kaldı" dedi.

Draghi, hükümetlerin, Euro Bölgesi'nde daha yüksek sürdürülebilir büyüme ve istihdamı sağlayacak ilave yapısal reformlar konusunda kararlı hareket etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.