Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Karsan'ın Hyundai ile yaptığı anlaşmayla 7 senede 200 bin vasıta yapacağını belirterek, " Bunun tamamına yakınını da ihraç edecek. Aşağı yukarı rakam 5 milyar dolarlık bir katkıdır. Bu, Türkiye'nin ihracatına girecek bir rakam olduğu için de onun mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Kıraç, Hannover'de bugün başlayan Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı'nda (IAA) yaptığı açıklamada, Karsan'ın ilk kez Hannover'de düzenlenen IAA fuarına katıldığını belirtti. Burada kendisini iki hadisenin mutlu ettiğini ifade eden Kıraç, ''Bir kere Türkiye'nin isminin çok yukarılarda olmuş olması, ticari bazda da hakikaten Türkiye'nin geldiği seviyeyi iki gündür mukayese ettiğimde, hiç gerilerde değiliz, hatta birçok konularda ilerideyiz. Bu beni mutlu etti'' dedi.

Karsan'ın bu yıl kendi markalarını ve modellerini üretir hale geldiğini, tamamen teknolojisi ve çizimleri kendisine ait ürünler ortaya koyduğuna dikkati çeken Kıraç, ''Bu vasıtaları da bunlarla mukayese ettiğimiz vakit, hiç de geride değiliz. Pek çok konuda öndeyiz'' şeklinde konuştu.

Kıraç, kendisini mutlu eden ikinci konunun da Hyundai ile Karsan'ın H350 modelinde bir araya gelmesi olduğunu vurgulayarak, ''Yani Karsan yaptığı anlaşmayla 7 senede 200 bin adet vasıta yapacak. Bunun tamamına yakınını da ihraç edecek. Aşağı yukarı rakam 5 milyar dolarlık bir katkıdır. Bu, Türkiye'nin ihracatına girecek bir rakam olduğu için de onun mutluluğunu yaşıyorum'' ifadesini kullandı.

Kıraç, aracın yerlilik oranına ilişkin soru üzerine bunun yüzde 35-40 arasında olacağını, gövdenin tamamının ileri teknolojiyle Türkiye'de yapıldığını, bunun için de 90'ın üzerinde yeni robotun geldiğini kaydetti.

Türk ekonomisinde otomotiv ihracatının halen birinci veya ikinci sırada olduğunu, ancak gelecekte daha da büyüme mecburiyeti taşıdıklarını belirten Kıraç, bu konuda yapılan ortaklıkların doğru ortaklıklar, gelen markaların da dünya markaları olduğunu ifade etti.

AA

 

 

AA