Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa birliği komisyonu yeni başkanı Jean-Claude Juncker, 1 kasım itibariyle başlayacağı yeni görevi için komisyonda yer alacak 27 kişilik ekibini belirledi. Jean-Claude Juncker’in yeni kabinesi Avrupa Birliği’nde yeni bir dönemin başlayacağı şeklinde yorumlanıyor.

Avrupa Birliği komiserlerinin Avrupa'nın finans sektörüne yönelik politikalarında yeni bir yol haritası üzerinde çalışabileceği dile getiriliyor.  Juncker'ın özellikle İngiltere'de büyük tartışma konusu olan banka üst düzey yöneticilerinin prim ödemelerine yönelik nasıl bir tavır takınacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.

Avrupa'da finansal istikrarın yeniden sağlanmasına yönelik çalışmalara destek vermesi beklenen Juncker'ın piyasalarda güvernilirliğin sağlanmasına yönelik düzenlemelere de ağırlık vereceği tahmin ediliyor.

Juncker görevi neredeyse 10 yıldır Komisyon Başkanlığı’nı yürüten ve Avrupa’yı vuran ekonomik kriz sırasında görevde olan Portekizli Jose Manuel Barosso’dan devraldı. Juncker’in yeni kabinesinde bir önceki kabineye kıyasla siyasi partiler ağırlıklarını korudu.  Kabinenin bürokratlar yerine ağırlıklı olarak siyasetçilerden oluşması dikkat çekiyor. Juncker’in kabinesi beş eski başbakan, dört eski başbakan yardımcısı ve 19 eski bakandan meydana geliyor.