Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim, BloombergHT muhabiri Burak Karagöz'ün sorusu üzerine yaptığı açıklamalarda piyasa rasyonalitesi çerçevesinde kararlar aldıklarını ifade etti.

Turhan, "BIST olarak aldığımız kararlar teknik gereklilikle alınan kararlardır. Bank Asya'nın gözaltı pazarı süresi için çalışma yapılıyor. Pay senetlerinin halka arzında şu ana kadar iyi bir sene geçmiyor. Pay senetlerinde nitelikli yatırımcının işlem yapacağı özel pazar kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Göz altı pazarına alma kararı ile ilgili olarak Turhan, "Borsa İstanbul olarak aldığımız kararların tamamı mevzuatın çizdiği çerçevede alınan kararlardır. Biz halka açık, şeffaf, etkin, adil, dürüst ve sadece ve sadece piyasa rasyonelitesi içerisinde çalışacak, ekonomik amaçların dışında başka güdülerle işlem yapılmayacak bir piyasa oluşturmaya çalışıyoruz ki uluslararası kabul görmenin şartı da budur.  Yapılan işlemler piyasa mantığı içerisinde düzgün ve şeffaf olursa biz kendimizi anlatabilir ve kabul ettirebiliriz. Bizim başka hiçbir gündem, öncelik ve kısıtımız yok. Dolayısıyla aldığımız kararların tamamı bu düşünceyle alınan kararlardır. Konu hassas bir konu, halka açık bir şirket, bir banka. Bu konu ile ilgili sözlü açıklama yapmak istemiyorum" dedi.