Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü'nün (IOSCO) Yönetim Kuruluna seçildi.

SPK'dan yapılan açıklamada, SPK'nın, IOSCO'nun Rio de Janeiro'da yapılan 39 uncu yıllık konferansı sırasında, IOSCO Büyüme ve Gelişmekte Olan Piyasalar Komitesi (GEM) temilcisi olarak IOSCO Yönetim Kuruluna seçildiği kaydedildi.

Açıklamada, IOSCO'nun menkul kıymetler piyasalarının düzenlenmesi ve denetimi alanında uluslararası standartları belirlediği belirtilerek, dünya çapında bu alanda yetkili 126 kuruluşun, söz konusu örgütün üyesi olduğu aktarıldı.

IOSCO bünyesinde özellikle gelişmekte olan piyasaların etkinliğini artırıcı ilkelerin oluşturulması ve bilgi akışının sağlanmasını amaçlayan GEM'in mevcut durumda 88 üyesi bulunduğu vurgulanan açıklamada, "IOSCO Yönetim Kurulu ise örgütün amaçlarını gerçekleştirmesi için gerekli kararları alarak Başkanlar Komitesinin gündemine getiren, icra organı niteliğindeki oluşumdur" bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, şunlar kaydedildi:

"IOSCO'ya 1988 yılında üye olan SPK'nın, IOSCO bünyesinde komite ve çalışma grubu çalışmalarına aktif olarak iştirak ederek sermaye piyasaları alanında uluslararası politika oluşumuna katkıda bulunmaktadır. IOSCO Yönetim Kurulu üyeliği ile Kurulumuz, sermaye piyasaları alanındaki uluslararası karar alma mekanizmalarına ve tartışmalara doğrudan katılım ve katkı sağlama imkanını elde edecektir."