Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dolar, euro ve lirayı hayal etmek, gerçekte var oldukları için çok kolay. Ancak bitcoinler yalnızca sanal ortamda var oldukları için, bu kelime duyulduğunda akıllara gelen bir resim yok. George Frey de bu durumu fark ederek şöhrete kavuştu.

Bloomberg Markets Dergisi’ne konuşan fotoğraf sanatçısı Frey “ Bitcoin fotoğrafları için piyasadaki ihtiyacı iyi gördüm diyebiliriz” diye konuşuyor.

Bloomberg News’ün de aralarında bulunduğu birçok medya kuruluşu da Frey’i haklı çıkartarak bu fotoğrafları kullandı. Bu haberde de kullanılan fotoğraf, 26 Nisan 2013 tarihli ve Gettyimages.com’daki en popüler bitcoin resmi. Ancak bitcoin gerçek bir nesne değilse biz bu fotoğraflarda neye bakıyoruz?

Fotoğraftaki nesnelerin adı Casascius bitcoinleri ve yazılım mühendisi Mike Caldwell tarafından evinde üretildiler. Bitcoin’in henüz meşhur olmadığı dönemde takipçisi olan Caldwell sanal para birimininin görünürlüğünün artmasını istese de, elle tutulur olmaması kafasını işini zorlaştırmış.

Caldwell “ Eğer somut bir şey göstermezsek kimse bunu anlamayacak” diye düşündüğünü anlatıyor.

Yazılım mühendisi Eylül 2011’de fotoğrafta gördüğümüz bitcoinleri yapmaya başlamış. Her bitcoinin içine de özel bir bitcoin şifresi koyarak sanal paranın hikayesinin daha kolay kitlelere ulaşmasını sağlamış oldu.