Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi’nin duraksayan ekonomik toparlanmasını canlandırmaya çabalayan Avrupa Birliği politika yapıcıları uzun vadeli altyapı projeleri yatırımlarına destek bulmak için sigortacıların dikkatini çekmeye çalışıyor.

Avrupa’nın yürütme organı olan Avrupa Birliği Komisyonu sigortacılar için sermaye kurallarını bugün yayımlıyor. Komisyonun finansal hizmetler departmanının sigortacılık ve emeklilik birimi müdürü Klaus Wiedner, açıklanacak sermaye kurallarının uzun vadeli projelere odaklı sınır ötesi fonlara yatırımlar için düşük sermaye yeterliliği olanağını içerdiğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin (AB) finansal hizmetler şefi Michel Barnier, geçtiğimiz yıl AB’nin yönetim ve stratejik kriterlerine en düşük seviye karşılayan fonların Uzun-Vadeli Avrupa Yatırım Fonları olarak tanımlanması ve şirketler için bankacılık dışı finansmanın artırılmasına kullanılması yönünde teklifte bulunmuştu.

Wiedner 8 Ekim’de Brüksel’de yaptığı bir röportajda, “Bu gibi fonlar uzun vadeli yatırımlarına ve altyapıya yönlendirilebilir ve tabii ki biz bu fonlara yatırımın önünde hiçbir engel olmadığından emin olmak istiyoruz. Ümit ediyoruz ki teşvik etmeye çalıştığımız projelere para akışı sağlanacak” dedi.