Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:57'de güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi yükselişini üçüncü güne taşırken, Avrupa hisseleri beklenenden kötü gelen karlılık rakamları ile geriledi. Altın yükseldi ve ABD ile Almanya tahvilleri kazançlarını azalttı. Petrol fiyatları kayıplarını geri çevirdi.

S&P 500, Apple'ın karlılık rakamlarının açıklanmasının öncesinde prim yapmasının ardından yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 14:15'te 1,900.74 oldu. Dow Jones endeksi IBM'in gerilemesi ile yatay seyrederken, Stoxx Europe 600 yüzde 0.5 geriledi. 10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri 1 baz puan düşerek yüzde 2.18 seviyesinde. Almanya tahvil faizleri ise 1 baz puan gerileyerek yüzde 0.85 oldu. Altın fiyatları yüzde 0.5 yükselirken, petrol fiyatları yüzde 1.5'lik kaybın ardından yatay seyretti

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri, ekonomik büyümenin yavaşlamakta olduğu endişeleri ile, son dört haftada 4.3 trilyon dolar eridi. Konu hakkında bilgi sahibi bir hükümet kaynağından alınan habere göre, Çin Merkez Bankası, Komünist Partisi liderlerinin ilave ekonomik ve sosyal reform kararları alabileceği toplantı öncesi, bankalara yaklaşık 200 milyar yuan (32.7 milyar dolar) vermeyi plalıyor. Apple Inc. ve Halliburton Co., bugün kar açıklayacak önemli Amerikan şirketleri arasında yer alıyor.

Cenevre'de Mirabaud Securities LLP başkan yardımcısı John Plassard, "Yatırımcılar aslında, ABD şirket karlarından, yani mikro açıdan ziyade, makro açıdan, yani genel büyüme konusunda endişeli, ancak IBM yardımcı olmuyor," dedi ve "Küresel ekonomik temeller, sürdürülebilir hisse senedi rallisi olabilmesi için temizlenmek zorunda" şeklinde görüş bildirdi.

(21:57'de güncellendi)