Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, merkezi hükümetin ekonomik büyümeyi desteklemek için önlemler hız vereceği spekülasyonları ile 1 haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

China Citic Bank Corp. ve China Minsheng Banking Corp. en az yüzde 1 artış gösterdi. Çin Merkez Bankası (PBOC), bazı ulusal ve yerel bankalara 200 milyar yuan (32.7 milyar dolar) civarında likidite sağlamayı planlıyor. Bank of America Corp. merkez bankasının bu hareketinin sermaye yeterlilik oranlarında 20 baz puan düşüşe denk geldiğini belirtti. Likidite sağlanması haberi Komünist Parti’nin bugün yapacağı toplantı ve yarın açıklanacak olan yurtiçi hasıla büyümesi verisi öncesinde geldi. Çin’in en büyük petrol şirketi PetroChina Co. 1 aya yakın bir sürenin en büyük artışını gösterdi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.7 artış ile 9 Ekim’den en büyük yükselişi göstererek 10,303.91 puan oldu. Şanghat Bileşik Endeksi yüzde 0.3 yükseliş ile 2,347.03 puana geldi. Endeks, Hong Kong ve Şanghay arasındaki işlem bağlantısının ertelendiği spekülasyonları ile geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 gerilemişti.

Şanghay’daki Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Hükümet piyasaya daha çok likidite enjekte sağlarken piyasalar bunu olumlu karşılıyor. Ancak yarın açıklanacak ekonomik verinin iyimser gelmemesi ihtimaline karşı piyasa yine de tedbirli tavrını koruyor” dedi.