Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yeni hisse satışlarının fonları var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişeleri ve yavaşlayan ekonominin şirket karlarını olumsuz etkilemesi ile 2. haftalık kayba hazırlanıyor.

Great Wall Motor Co., üçüncü çeyrek karının yüzde 22 gerilemesinin ardından Şanghay’da yüzde 3.7 değer kaybetti. China Construction Bank Corp. karının tahminlerin altında kalması ile geriledi. Tren üreticisi China CNR Corp. bir ABD siparişini kazanması ile dünkü ralli yüzde 1.9 bir yükseliş ile genişletti. Bugün açıklanan veri Çin’de 1. el konut fiyatlarının geçtğimiz ay hükümet tarafından izlenen şehirlerin 1’i hariç tümünde düştüğünü gösterdi.

Şanghay Bileşik Endeksi bu hafta yüzde 1.4 geriledi. Endeks, en az 10 kez yön değiştirmesinin ardından yüzde 0.3 düşerek yerel saati ile 2,308.88 puan oldu.  İlk halka arzların fonları varolan hisselerden uzaklaştıracağı endişesi ve Hong Kong ile yapılması planlanan işlem bağının ertelenmesi Çin hisselerini Mart ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetmeye yöneltti.