Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD’nin şirket bilançolarıyla ilgili iyimserlik ve pek çok bankanın Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) testinden geçmesi ile Topix endeksinin 18 ayın en büyük haftalık rallisini gerçekleştirmesinin ardından yükselişi sürdürüyor.

Fujifilm Holdings Corp., ABD’li aşı üreticisi Kalon’u satın alacağı haberinin ardından yüzde 2.8 değer kazandı. Tokyo Elctric Power Co., şirket karının üç katına çıkabileceğine yönelik bir raporun ardından yüzde 9.1 prim yaptı. Fanuc Corp. bilanço açıklamasının ardından yüzde 36 geriledi.

Topix endeksi yüzde 0.7 yükselerek Tokyo saati ile 12:40’da 1,251.17 puan oldu. Endeks, yavaşlayan Avrupa ekonomisi, Fed’in faizi artırım tarihi ve Ebola virüsü ile ilgili endişelerle düzeltmeye girmesinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 5.5 toparlanma gösterdi. Nikkei 225 Stock Avreage yüzde 0.7 artış ile 15,251.37 puana geldi.

Meiji Yasuda Asset Management Co. yöneticilerinden Osamu Koizumi, “ABD bilançoları olumsuz değil ve Avrupa’daki yavaşlamanın bilançolara fazla etki etmedi. Piyasa toparlanma ile stabilize hale geliyor” dedi.