Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, Hong Kong ve Şanghay arasındaki Borsa bağlantısının ertelenmesinin hisselere talebi düşüreceği endişesi ile düşüşü 5. güne taşırken, gösterge endeks 2014’un en uzun süreli kayıp dönemine hazırlanıyor.

Citic Securities Co. ve Haitong Securities Co. Şanghay ve Hong Kong’da yüzde 2’den fazla geriledi. Hong Kong Exchange & Clearing Ltd., borsa CEO’su Charles Li’nin yetkililerin ne zaman bağlantıya yeşil ışık yakacakları hakkında bir fikri olmadığını söylemesinin ardından yüzde 3.8 değer kaybetti. China Vanke Co. karının beklentilerin altında kalması ile Temmuz ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek yerel saat ile 11:30’da 2,287.64 puan oldu. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 düşüş gösterdi. Şanghay endeksi, otoritelerin Nisan ayında yaptıkları borsa bağlantısı açıklamasının ardından bir başlangıç tarihi belirtmemeleri ile 9 Ekim’deki bu yılın en yüksek seviyesinden yüzde 4.3 geriledi.

Huaxi Securities Co. analistlerinden Mao Sheng, “Şanghay-Hong Kong bağlantısının gecikmesi kısa vadede piyasayı etkileyecek. Çünkü bu durum daha fazla fon akışının yakın zamanda gerçekleşmeyeceği anlamanına geliyor. Dahası yatırımcılar 4. çeyrek büyümesi ile ilgili tedirginler” dedi.