Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:58'de güncellendi)

ABD hisse senetleri dalgalı seyrederken, yatırımcının verileri değerlendirmesi ile enerji üreticileri geriledi. Brezilya varlıkları seçimin ardından değer kaybetti. Avrupa hisseleri ise bankalar nedeniyle geriledi.
Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:23'te yüzde 0.2 geriledi. Stoxx Europe 600 yüzde 0.6 değer kaybetti. Brezilya reali dolar karşısında 9 yılın en düşük seviyesine inerken, Petroleo Brasiliero SA yüzde 12 düştü. WTI petrol varil başına 81 dolar seviyesinde dalgalandı. Brent petrolü değer kaybetti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.2 aşağıda seyrediyor.

İtalyan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Avrupa Merkez Bankası'nın stres testinden geçemeyen 25 bankadan biriydi. Almanya'da Ifo enstitüsü iş dünyası güven endeksi düşüşünü altıncı aya taşıdı ve 2012'den bu yana en düşük seviyesine indi. Brezilya'da Rousseff'in piyasalar tarafından daha olumlu bakılan rakibi karşısındaki seçim zaferi, lideri olduğu İşçi Partisi'nin 16 yıllık rekor iktidarının uzamasını sağladı.

Dusseldorf, Almanya'da Lampe Asset Management para yöneticisi Michael Woischneck, "Çözülmesi gereken halen çok sayıda sorun var ve İtalyan bankalarının halen yapacak çok şeyi var," dedi ve "Hatta testi geçen bankaları bile rahatlatacak ne var? Bu bankalar halen işletme modelleri bulmak ve tekrar kredi verebilir hale gelebilmek zorunda" şeklinde görüş bildirdi.

(21:58'de güncellendi)