Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Ocak 2013’ten bu yana en büyük haftalık rallinin gerçekleştirilmesinin ardından petrol fiyatının varil başına 80 doların altına düşmesi ile enerji üreticilerinin gerilemesi ve telefon ve tüketici hisselerinin yükselmesi ile günü yatay bir seyirle tamamladı.

Halliburton Co. ve Nabors Industries Ltd. yüzde 6’dan fazla gerileyerek enerji şirketlerindeki kayıplara öncülük etti. Merck & Co. satış tahmini düşürmesinin ardından yüzde 2 geriledi. Sarepta Therapeutics Inc. yeni bir ilaç ile ilgili düzenleyicilerin daha çok veri talep ettiğini açıklamasının ardından yüzde 32 değer kaybetti. Micron Technology Inc. hisse geri alım programı açıklamasının ardından yüzde 4 ralli yaptı.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2’den az gerileyerek New York saati ile 16:00'da 1,961.63 puan ile günü tamamladı. Hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bölge ekonomisini canlandırmaya yönelik son yöntem olarak başvurulan ve geçtiğimiz hafta başlayan varlık programı kapsamında 1.704 milyar euro (2.2 milyar dolar) tutarında teminatlı tahvil alındığını açıklamasının ardından erken saatlerde kayıpları azalttı.  Dow Jones Industrial Average 12.53 puan yükselişle 16,817.94 puan oldu.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, beklentilerden iyi şirket bilançoları ve ekonominin güçlendiğine yönelik sinyaller veren veriler ile, Fed'in tahvil alımlarını sonlandıracağı durumuna rağmen dört haftalık düşüşü sonlandırarak yüzde 4.1 yükselmiş ve Ocak 2013'ten beri en iyi haftasını kaydetmişti.