Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, sanayi sektörü şirket bilançolarının artış göstermesi ve Başkan Xi Jinping’in ülke çapında serbest ticaret bölgelerinin genişleyeceği sinyali vermesinin ardından 6 günden bu yana ilk kez yükselerek bu yılın en uzun süreli düşüş dönemini sonlandırdı.

Tianjin Port Co., Xinhua haber ajansının Başkan Xi’den alıntı yaparak Şanghay’ın serbest ticaret bölgesinin başka alanlarda çoğaltılabileceğini belirtmesinin ardından  yüzde 5.8 değerlenerek liman işletmecilerinin ralli yapmasına öncülük etti. Gemi üreticisi China CSSC Holdings Ltd., karında Ağustos ayında yaşanan düşüşün ardından geçtiğimiz ay yüzde 0.4 büyüme olduğunu gösteren verinin ardından sanayi şirketlerindeki yükselişleri hızlandırdı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.3 yükselerek yerel saat ile 13:10’da 2,320.09 puan oldu. Endeksi 24 Eylül’den bu yana en büyük yükselişi kaydetmeye ilerliyor. Hong Kong’daHang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.1 artış gösterdi. Şanghay endeksinde Borsa bağlantısının başlangıç tarihi ile ilgili belirsizlikten kaynaklanan 5 günlük düşüş dönemi değerlemeleri 1 ayın en düşük seviyesinde yöneltti.

Şanghay’da bulunan Tebon Securities Co. analistlerinden Zhang Haidong, “Hisse senetleri geçtiğimiz birkaç günde aşırı satış kaydetti ve şimdi tekrar yukarı yönlü trende geri döndük. Borsa bağlantısının gecikmesine ilişkin endişeler fiyatlandı” dedi.