Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya Merkez Bankası, ülkenin finansal istikrarına yönelik "tehditleri" bertaraf etmek ve spekülatörleri caydırmak için, ilave ruble müdahaleleri gerçekleştreceğini duyurdu.

Merkez Bankası'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, politika yapıcıların, bu düzenlemenin ardından, rublenin düşüşünü durdurmak için, daha önceki politikası dahilinde sınırsız faaliyetler yerine,  günlük yalnızca 350 milyon dolar harcayacağını dduyurdu. Açıklamada, aynı zamanda, para otoritesinin "lokal Döviz piyasasında ilave müdahaleler gerçekleştirmek için hazır olacağı" duyuruldu.

ING Groep NV'nin Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu baş ekonomisti Dmitry Polevoy, "Bu değişiklikler, rublenin fiilen tam esnek bir para birimi haline geldiği anlamını taşıyor," dedi.

Ruble bu açıklamanın ardından düşük seviyelerini kordu ve merkez bankasının dolar ve eurodan oluşan sepeti karşısında, Moskova saati ile 10:54'te yüzde 1.7 aşağıda, 49.3532 seviyesinde seyrediyordu.

Bu değişiklikler, politika yapıcıların gösterge faizi 31 Ekim'de beklenmedik bir şekilde 150 baz puan artırmasının ardından yapıldı. Rusya finans piyasaları dün tatil nedeniyle kapalıydı.