Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası (Fed) Richmond Şubesi Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in zor durumdaki finansal kuruluşlara acil borç verme yetkisinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Lacker banka kurtarmalarının finans sistemi için zararlı olduğunu vurguladı.

Lacker, ABD'nin başkenti Washington'daki George Washington Üniversitesi'nin "Finansal İstikrar" başlıklı konferansında konuştu. Hükümetin büyük finansal kuruluşların batmalarına izin vermeyeceği yönündeki görüşlerin finans sistemi için zararlı olduğunu vurgulayan Lacker, icra ve iflas kanununun bu kuruluşlar için de geçerli olması gerektiğini söyledi.

Lacker, Fed'in zor durumdaki finansal kuruluşlara acil borç verme yetkisinin iptal edilmesi gerektiğini savunarak, icra ve iflas kanununun finansal kuruluşlara uygulanmasının ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) yükünü hafifleteceğini ileri sürdü.

Lacker, "Sağlam ve güvenilir çözümlendirme planları devreye sokulduğunda, FDIC'nin düzenli likidite yetkisi ve diğer finansman mekanizmalarını dikkatli bir şekilde azaltabiliriz" diye konuştu.

Konuşmasında Fed'in para politikaları ve faiz artırımına ilişkin konulara değinmeyen Richmond Fed Başkanı Lacker, gelecek yıl itibarıyla Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy kullanma hakkına sahip olacak.