Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Eylül ayında bu yana en sert haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanırken, para birimleri ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde zayıflıyor. Güney Kore vonu 17 ayın en düşük seviyesine gerilerken, Rusya rublesi rekor düşük seviyeye indi.

Çin hisseleri yarın açıklanacak ticaret verisi öncesinde değer kaybederken, PetroChina Co. Hong Kong’da yüzde 1.4 düşüş ile enerji hisselerindeki kayıplara öncülük etti. Yatırımcıların zayıflayan vonun ithalat maliyetlerini yükselteceği spekülasyonları ile CJ CheiJedang Corp. yüzde 5.5 geriledi ve Güney Kore gıda hisselerini aşağı çekti. Von dolar karşısında yüzde 0.9 değer kaybetti. Ruble yüzde 3.6 düşüş gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 düşerek Londra saati ile 985.12 puan oldu ve düşüşü 5. güne taşıdı. Endeks bu hafta yüzde 3.1 geriledi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, ABD’de tarım dışı istihdamın geçtiğimiz ay 235.000 artığını göstermesi beklenen veri öncesinde 16 aydan uzun bir sürenin en büyük haftalık kazancına ilerliyor. Dün açıklanan veri ise ABD’de işsizlik maaşı başvurularının gerilediğini gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.8 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.7 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.