Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kore Merkez Bankası Guvernörü Lee Ju Yeol’un bu hafta açıklayacağı para politikası kararı ile borçlanma maliyetlerini sabit tutarak ek parasal genişleme sinyali vermesi bekleniyor.

Bloomberg anketine katılan 20 analistten 19’u, 7 günlük repo oranının, geçtiğimiz ay yüzde 2.25’ten yüzde 2’ye düşürülmesinin ardından aynı seviyede tutulacağı tahmininde bulunuyor. Merkez bankası 13 Kasım’da kararını açıklayacak. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. faiz oranında indirim olacağı öngörüsünde bulunurken, Deutsche Bank AG, Citigroup Inc. ve HSBC Holdings Plc merkez bankasının güvercin yorumlar yapmasını bekliyor. Ülke tahvil faizleri, Japonya’nın beklenmedik parasal genişlemesi ile yenin zayıflamasının ardından geçtiğimiz hafta rekor düşük seviyelere gerilerken, Güney Kore ihracatlarını daha az rekabet edebilir hale getirdi.

Deutsche Bank sabit gelir stratejistlerinden Seong Kiyong, “Kore MB yönetim kurulu üyeleri yüksek ihtimalle oybirliğiyle gösterge faiz oranını değiştirmeme kararı alacak. Ancak guvernör tarafından 2015 yılı başında muhtemel bir indirim olabileceğine yönelik yorumlar gelebilir. Düşük enflasyon endişlerine ek olarak döviz kuru hareketleri üzerine yapılacak vurgu genişleme sinyali olarak yorumlanabilir” dedi.