Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Hyundai Motor Co.’nun hisse geri alım planı açıklaması ve yatırımcıların Çin Borsa bağlantısının finan şirketlerinde kazançları artıracağını spekülasyonlarının ardından yükseliş gösteriyor. Enerji şirketleri petrol fiyatlarının düşmesi ile geriliyor.

Hyundai Motor Seul’da yüzde 5.7 prim yaptı. Xinhua haber ajansının borsa bağlantısı programı kapsamında hisse senedi işlemleri için anlaşma bankaları olarak seçildiklerini belirtmesinin ardından Bank of China Ltd. Şanghay’da yüzde 10 yükselirken, Industrial & Commercial Bank of China Ltd. 14 ayın yükseğine ulaştı. PetroChina Co., petrolün düşüşü 2. güne taşıması ile Hong Kong’da 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Samsung Electronics Co. 3 ayın yükseğinden düşüş gösterdi. Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.6 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:50’de 996.82 puan oldu. Endekste düşen her hisse senedi için 5 hisse yükseliş kaydediyor. Çin hisseleri, dün Şanghay ile Hong Kong arasındaki borsa bağlantısının 17 Kasım’da açılacağı açıklamasının ardından kazançları genişletti. Petrol, küresel arzın talebi aştığı işaretleri ile ayı piyasasında kayıpları genişletiyor.

Bangkok’taki MFC Asset Management Pcl yurtiçi hisse senetleri müdürü Chakrit Puechpan, “Yurtdışındaki yatırımcıların Çin hisselerine ilgisi bağlantının daha büyük bir erişim ve bu hisselere likidite sağlaması ile önemli ölçüde artar. Enerji hisseleri için görünüm petrolün düşüşü sürdürmesi ile zayıf” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.6 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.2 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.