Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, konut inşaatı hisselerindeki yükselişlerin sanayi şirketlerindeki kayıpları dengelemesinin ardından Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin yükselişi 5. güne taşıması ile tüm zamanların en yüksek seviyelerini genişletti.

D.R. Horton Inc. karında yükseliş olduğu açıklaması ve dördüncü mali çeyrek dönem için siparişlerin arttığını belirtmesinin ardından yüzde 2.2 yükseldi. Zynga Inc., Jefferies Group LLC’nin şirketin hisse senetleri için tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 11 değerlendi. Cablevision Systems Corp., Başkan Barack Obama’nın açık Interneti koruyan kanunların sıkılaştırılması için çarpıda bulunmasının ardından düşüşü 2. güne taşıdı.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 16:00'da 2,039.68 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average 1.2 puan veya yüzde 0.1’den az yükseliş ile rekor seviye olan 17,614.90 puana ulaştı.

Almanya merkezli Deutsche Postbank stratejisti Heinz-Gerd Sonnenschein "Şu anda tabi ki piyasaya atlama şansınız yok. Değerlemeler çok yüksek olmasa da, ABD ucuz sayılmaz. Ancak endekslerin rekor seviyelerde olması yatırımcıların kalite için bu bedele katlanmaları anlamına geliyor. S&P 500 şirketleri bu bilanço sezonunda harika rakamlar açıkladılar ve bu ABD ekonomisi iyi durumda" yorumlarını yaptı.