KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, “Faiz artırımı öncesinde işgücü piyasasının tamamıyla iyileşmesini beklemek ‘risk bir strateji’” dedi.

Plosser Londra’da yaptığı açıklamalarda, “Faiz oranlarının erken artırılması, ekonomik verilerin gelişme göstermesi ile Fed’in daha kademeli olarak hareket etmesine olanak sağlar” diye konuştu.

Politika yapıcıların işgücü piyasasının bütünüyle toparlanmasını beklemeleri halinde eğrinin çok arkasında kalacaklarını belirten Plosser, gecikmenin sıfır sınırındaki aşırı kalma riskini artırdığını ve beklenmedik sonuçların ortaya çıkma ihtimalini yükselttiğini belirtti.

Plosser, “Kurala dayalı ana esaslar faiz artışına yakın gelecekte başlamamız gerektiğine işaret ediyor. Sözlü yönlendirmenin değiştirilmesi Fed’e kademeli faiz artırımı için esneklik sağlar” ifadelerini kullandı.  

ABD ekonomisinin hedeflere ilerleme konusunda önemli mesafeler katetiğini vurgulayan Plosser, ABD'de enflasyonun yüzde 2'lik hedeften uzak olmadığını söyledi.

Fed’in herhangi bir kur politikası olmadığını söyleyen Plosser, “Dolardaki değişimler enflasyon oranında ciddi değişiklik yaratmıyor” dedi.

Plosser, ABD ekonomisinin 2. yarıda ve 2015'te yüzde 3 büyümesi beklendiğini ifade etti.

Advertisement