Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul'da işlem gören paylardan hesaplanan sektörler içinde, son bir ayda yatırımcısına en fazla kazandıran elektrik sektörü oldu.

Borsa İstanbul tarafından hesaplanan sektör endeksleri içinde, elektrik son bir aylık dönemde yüzde 26,95 artış kaydederek yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi oldu.

Elektrik sektörü endeksi, yıl başından bu güne kadar olan dönemde ise yüzde 30'un üzerinde değer kazanarak, tüm sektör endeksleri içinde en fazla kazandıran ilk 5 sektör arasında yer aldı. Öte yandan, elektrik sektör endeksi içinde değerlendirilen şirketler arasında yatırımcısının yüzünü, en fazla Zorlu Enerji güldürdü.

Son 1,5 aydır hızlı yükselişi ile dikkati çeken Zorlu Enerji bir aylık dönemde yatırımcısına yaklaşık yüzde 70 kazanç sağladı. Zorlu Enerji'nin yılbaşından bu yana yatırımcısına kazancı ise yüzde 178,85 düzeyinde gerçekleşti.

Elektrik sektör endeksi içinde yer alan diğer şirketler incelendiğinde Zorlu Enerji'yi yüzde 26,59'luk performans ile Ayen Enerji izledi. Aksa Enerji yüzde 21,01 kazanç ile üçüncü ve Ak Enerji yüzde 19,63 ile dördüncü sırada yer aldı.

Bu arada Borsa İstanbul yönetimi Zorlu Enerji hisselerinde son dönemde görülen fiyat hareketleriyle ilgili açıklama yapmasını istemiş, Şirket ise kamuya açıklanmamış özel bir durumun bulunmadığını ifade etmişti. Bunun üzerine Borsa İstanbul yönetimi 15 Ekim 2014 tarihli kararıyla şirket paylarında 15 gün süreyle brüt takas uygulamasına geçildiğini bildirmişti.