Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların 2009'dan bu yana en yüksek değerlemeleri izlemeleri ile gerileyerek, gösterge endekslerin rekor seviyelerden düşebileceğine işaret etti.

Citigroup, ABD'li, İsviçreli ve Britanyalı regülatörlerin bankayı Döviz işlemlerinde hile yaptığı gerekçesiyle cezalandırmaları üzerine, Almanya'daki işlemlerde geriledi. Fossil beklentileri aşan kar rakamları ve hisse geri alımı yapacağını açıklayarak, New York'ta açılış öncesi işlemlerde yüzde 8.9 prim yaptı.

Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki Aralık vadeli kontratları yüzde 0.4 gerileyerek New York saati ile 06:51'de 2,028.7 oldu. Endeksteki şirketlerin piyasa değerleri toplamı aynı şirketlerin kar tahminlerinin 17 katı düzeyinde seyrediyor. Dow Jones endeksi 60 puanlık veya yüzde 0.3 düşüşle 17,508 oldu.

Paris'teki Ofi Gestion Privee yatırım yöneticisi Jacques Porta "Piyasaların daha da yükseğe çıkarmak zor. Biraz dinlenmeye ihtiyaçları var. Şu anda hisse senetlerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerindeyiz ve rekorları kırmak her zaman zordur. ABD piyasalarının çok ucuz olmadığı biliniyor. Ancak yatırımcılar ekonominin sağlam olması sayesinde çok pahalı olmadığını düşünüyorlar" yorumlarında bulundu.