Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupa'da durgunluk yaşanmasının ekonomiyi kötü etkileyebileceği endişeleri ile gerileyerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 5 günlük rallisini sonlandırdı. Telefon ve tüketici hisselerindeki yükselişlerin kamu hizmetleri şirketlerindeki kayıpları dengelemesi ile küçük ölçekli hisseleri Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Exelon Corp., ABD ve Çin’in iklim değişikliği ile savaşmak için karbonda düşüşe yönelik yeni bir anlaşma yapmasının ardından kamu hizmet şirketlerinin Haziran’dan bu yana en büyük düşüşü yaşamasına öncülük etti. Banka hisseleri, Avrupa ve ABD’de düzenleyicilerin 6 bankaya Döviz manipülasyonu incelemeleri kapsamında ceza vermesinin ardından yüzde 0.5 geriledi.  Verizon Communications Inc. ve AT&T Inc. en az yüzde 0.9 prim yaptı. Macy’s Inc. son çeyrek karında yükseliş açıklamasının ardından yüzde 5.1 yükseliş sağladı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 16:00’da 2,038.25 puan ile günü tamamladı.  Dow Jones Industrial Average 2.37 puan veya yüzde 0.1'lik kayıpla 17,612.20 puan oldu. İki endeks de dünü rekor seviyelerden kapatmıştı. ABD piyasasında yaklaşık 5.9 milyar hisse senedi işlem gördü. İşlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 8.7 aşağısında seyretti.