Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’in küçük ölçekli şirket hisseleri, Hong Kong ile yapılan Borsa bağlantısının gelecek hafta başlatılması öncesinde yatırımcıların en iyi performans gösteren bazı hisselerden fonları çekmeleri ile geriliyor.

Beijing Originwater Technology Co. yüzde 3.1 düşüş gösterdi. 2013’ün başından bu yana ikiye katlanan Bluefocus Communication Group Co. yüzde 4.6 değer kaybetti. Bugün açıklanan veri Çin’de sanayi üretiminin Ekim ayında beklentilerin altında kaldığını gösterdi. Perakende satışlar ise daha yavaş bir hızda artış kaydetti.

ChiNext yerel saat ile 14:01’de yüzde 1.9 gerileyerek 9 Ekim’de ulaştığı bu yılın en yüksek seviyesinden kayıpları yüzde 7.3’e genişletti. Zheshang Securities Co.’ya göre teknoloji şirketleri dahil olmak üzere küçük ölçekli şirketler, yatırımcıların borsa bağlantısından en iyi kazancı daha büyük şirketlerin elde etmesini beklemeleri nedeniyle geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 2,495.27 puan oldu. Endekste yükselen her hisse senedi için iki hisse senedi düşüş gösterdi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 artış gösterdi. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.