Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alüminyum Çin’de sanayi üretiminin Ekim ayında yavaşladığını gösteren verinin ardından ve ABD’de açıklanacak istihdam verisi öncesinde geriliyor.

Çin Ulusal İstatistik Kurumu’nun yaptığı açıklamaya.göre ülkede sanayi üretimi bir yıl önceye göre yüzde 7.7 genişledi. Geçtiğimiz ay veri yüzde 8 artış göstermişti. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise yüzde 8 yükseliş görüleceği yönündeydi. ABD’de işsizlik maaşı başvurularının geçtiğimiz hafta 278,000’den 280,000’e yükseliş kaydetmesi bekleniyor. Çin ve ABD dünyanın en büyük iki sanayi metali tüketici olma özelliği taşıyor.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırımcısı Jonathan Barrett, “Çin’in sanayi üretimi verisi zayıf geldi. Ancak teşvik sağlamak için kaynakları mevcut. ABD’deki teşvik şeklinin nasıl çalıştığı konusunda artık bilgi sahibi oldukları için daha güvenli olacaklar” dedi.

Üç ay vadeli alüminyum kontratı Londra Metal Borsası’nda yüzde 0.3 gerileyerek Hong Kong saati ile 14:08’de 2,054.25 dolara indi.

Bakır, Londra’da yüzde 0.4 kadar düştü ve ton başına 6,678 dolardan işlem gördü. Aralık vadeli Bakır kontratı New York’ta yatay bir seyirle pound başına 3.023 dolar oldu. Ocak vadeli bakır kontratı Şanghay’da yüzde 0.1 yükselerek ton başına 47,370 yuandan (7,732 dolar) alıcı buldu.

LME’de nikel yüzde 0.4 kadar yükselerek ton başına 15,670 dolara geldi ve önceki kayıpları tersine çevirdi. Kurşun düşerken, kalay ve çinko yatay seyretti.