Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa emtia üreticilerinin düşük petrol fiyatları ile gerilemesi, Hindistan’in sağlık hizmeti hisselerindeki yükselişleri gölgeliyor. Güney Kore vonu 14 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Petro China Co. ve China Shenhua Energy Co. Hong Kong’da en az yüzde 1.2 değer kaybetti. Quanta Computer Inc. kar tahminini yükseltmesinin ardından Taype’de 10 ayın en düşük seviyesine indi. Sun Pharmaceutical Industries Ltd. ve Cipla Ltd. kar açıklamaları öncesinde Bombay’da yükseliş kaydetti. Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri sigorta şirketlerinin yükselmesinin ardından yüzde 0.9 değerlendi. Von, Güney Kore Merkez Bankası’nın faiz oranının sabit tutması ile yüzde 0.1 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 düşerek Hong Kong saati ile 14:35’te 995.48 puan oldu. Endekste 276 hisse senedi yükselirken 226 hisse geriledi. Çin’de sanayi üretimi artışı Ekim ayında yavaşlarken, sabit varlık yatırımı beklentilerin altında kaldı.

VPBank Securities Co. kurumsal satışlar müdürü Marc Djandji, “Yatırımcılar biraz tedirgin. Bazı şirketlerin bilançoları da cesaret kırıcıydı” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.9 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.1 gerileme gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.