Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen Wal-Mart Stores Inc. finansal sonuçlarının ve kurumsal anlaşmaların küçük ölçekli şirketler ve enerji hisselerindeki kayıpları gölgede bırakması ile rekor seviyelere yakın yatay bir seyir izledi.

Wal-Mart beklentileri aşan kar rakamları ile yüzde 4.7 prim yaptı. Baker Hughes Inc. konu ile ilgili bilgi sahibi bir kişinin Halliburton Co.’nun şirketi satın almak için görüşmeler yaptığını söylemesinin ardından yüzde 15 ralli yaptı. DreamWorks Animation SKG Inc., Hasbro Inc.'in şirketi satın alma görüşmeleri yaptığının aktarılmasının ardından yüzde 14 sıçradı. Exxon Mobil ise petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından enerji hisselerindeki gerileyişe öncülük etti.

Standard & Poor’s 500 yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 16:00’da 2,039.33 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average, Wal-Mart ve Cisco Systems Inc.’in yükselişlere öncülük etmesi ile 40.59 puan veya yüzde 0.2 artışla 17,652.79 puan olarak rekor seviyeye ulaştı. Küçük hisselerin bulunduğu Russell 200 yüzde 0.9 düşüş ile 6 günlük ralliyi sonlandırdı.

chaeffer’s Investment Research Inc. kıdemli hisse senedi analisti Joe Bell, “Ekim sonu ve Kasım ayında oldukça büyük bir yükseliş gördük. Son zamanlarda hızın yavaşladığını görüyoruz. Fiyat açısından baktığımızda mola verildiği anlaşılıyor” dedi.

S&P 500, Ekim ayında 6 ayın en düşük seviyesinden yüzde 9.5 ralli yapılarak rekor seviyeye ulaşılmasının ardından dün 6 günden bu yana ilk kez geriledi. Endeksteki rallide tahminlerin üzerinde gelen şirket kar açıklamaları ve ABD ekonomisine olan güveni destekleyen olumlu veriler etkili oldu.