Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, Hong Kong- Şanghay Borsa bağlantısının 17 Kasım’da açılması öncesinde son işlem gününde son dönemdeki rallilerin aşırı olduğu endişesi ile geriliyor.

China Communication Construction Co. ve China CAMC Engineering Co.’nun sanayi şirketlerindeki kayıplara öncülük etti. Sanayi şirketleri yüzde 3’den fazla düşüş kaydetti. Haitong Securities Co. Hong Kong’da yüzde 1 değer kaybederek Ekim ortasından bu yana kazançları yüzde 19 düşürdü. Enerji ve materyal hisseleri, para arzı, yeni banka kredileri ve doğrudan yabancı yatırımlar verilerinin açıklanması öncesinde geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.5 gerileyerek yerel saat ile 13:03’te 2,474.02 puan oldu. Endeks haftalık kazancı yüzde 2.3’e düşürdü. Fiyatların belirli bir periyotta artış ve düşü hızını gösteren 14 günlük RSI dün 70.7 seviyesinde idi ve 4. günde de 70’in üzerindeki seviyesine korudu. 70’in üzerindeki sayılar fiyatların düşme eğiliminde olduğuna işaret ediyor.

Şanghay’daki Zheshang Securities Co. stratejistlerinden Wang Weijun, “Borsa bağlantısı haberinin hisse fiyatlarını büyük ölçüde yukarı ittiği göz önüne alındığında, piyasanın “habere bağlı satış” modundan muzdarip olduğu görülüyor. Endeksin gelecek bir iki ayda da aynı hız ile yükselmesini beklemeyiz. Kısa vadeli düzeltme başladı” dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.7 düştü. Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 arttı.