Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin’de konut fiyatlarının ekonomik yavaşlamanın derinleşeceği endişelerini artırması ile 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Endonezya rupisi, hükümetin akaryakıt fiyatlarını artırmasının ardından yükseldi.

Bank of China Ltd. yüzde 1.9 gerileyerek Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin 3 haftanın en düşüğüne gerilemesine öncülük etti. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 gerilerken, Poly Real Estate group Co. yüzde 2.4 değer kaybetti. Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.6 zayıfladı. Jakarta Bileşik Endeksi iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Rupi 3 haftanın en büyük yükselişini kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 düşerek Hong Kong saati ile 13:25’te 982.94 puan oldu ve düşüşü 4. güne taşıdı. Bugün açıklanan veri Çin’de yeni konut fiyatlarının, inşaat şirketlerinin stokları azaltmak için indirim teklif etmeleri ile hükümet tarafından izlenen şehirlerin biri hariç tümünde gerilediğini gösterdi. Endonezya Başlanı Joko Widodo akaryakıt fiyatlarını yükseltti.

Standard Chartered Bank kıdemli yatırım stratejistlerinden Manpreet Singh Gill, “Çin’de büyüme yavaşlıyor. Piyasaların bir süredir zayıfladığını biliyorduk. Şu an dikkatler karşılık olarak önlemler üzerine odaklandı” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.8 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.4 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.