Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi devlet tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilisi Klaas Knot'un niceliksel genişlemenin  faydaları ile ilgili şüpheleri olduğunu belirtmesinin, politika yapıcıların değerlendirdiği teşvikin önündeki engelleri göstermesinin ardından, geriliyor.

Bölge'deki deflasyon riskinin de büyütülmemesi gerektiğini belirten Hollanda Merkez Bankası Knot'un yorumlarının ardından İspanya devlet tahvilleri düşüşü 2. güne taşırken, Almanya devlet tahvil faizleri 1 ayın en yüksek artışını kaydetti. Knot'un dün Hague'da politika yapıcılara yaptığı açıklamalar, AMB Başkanı Draghi'nin ek teşvikin devlet tahvillerini de kapsayacağı açıklamasının ardından geldi.

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizleri 4 baz puan artışla Londra saati ile 12:27'de yüzde 0.84 oldu. Ağustos 2024 vadeli yüzde 1'lik Almanya tahvilinin fiyatı ise 0.345 euro gerileyerek 1.000 euro başına 101.55 seviyesine geldi.

10 yıl vadeli İspanya tahvili ise 1 baz puan yükselerek yüzde 2.13 olurken, aynı vadeli Portekiz tahvil faizi 1 baz puanın altına yükselişle yüzde 3.14 oldu. İtalya tahvil faizi ise yatay seyrederek yüzde 2.33'te kaldı.