Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Fed tutanaklarında bazı üyelerin merkez bankasının fiyatlardaki artışın yeterli ölçüde olmadığı ihtimaline yönelik dikkatli tutumunu koruması gerektiğini belirtmesinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerinden gerileme gösterdi.

Enflasyon, işgücü piyasasının ana göstergelerinin güçlenmesine rağmen durgun seyrediyor. Politika yapıcılar geçtiğimiz ay doların güçlenmesine ek olarak “kısmen zayıf ekonomik görünüme işaret ederken, Avrupa, Çin ve Japonya’daki aşağı yönlü risklerin arttığına” vurgu yaptı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, enflasyonla ilgili yorumların ekonomiye ilişkin kötümserlik sinyali verdiği endişesi ile yüzde 0.2 gerileyerek New York saat ile 16:00’da 2,048.72 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average 2.1 puan veya yüzde 0.1’den az düşüş ile 17,685.73 puan oldu. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu Russell 200 Endeksi, yüzde 1.1 geriledi.

New York’taki Rhino Trading Partners LLC baş hisse senedi stratejisti Michael Block, “Fed uzun vadede enflasyonun nereye gideceğini bilmediğini kabul ediyor. Dürüstlüğü takdir etsem de bu durum benim hisse senedi sahibi olmayı istememi sağlamıyor” dedi.

ABD’den Avrupa ve Japonya’ya ekonomik toparlanmanın enflasyonu desteklemede başarısız olduğuna yönelik endişeler dünya genelindeki merkez bankaları tarafından dile getirilirken, bu durum süresi uzatılmış teşvik çabalarını doğruluyor.