Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:28'de güncellendi)

Brent ve Batı Teksas türü ham petrol fiyatları, yatırımcının Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu'nun (OPEC) üretimi düşürme ihtimalini değerlendirmesi ile yatay seyrediyor.

Hedge fonları, OPEC'ten fiyatları artırma yönünde gelen net bir işaret olmaması nedeniyle, petrol fiyatlarında yukarı yönlü tahminlerini azalttı. Bloomberg anketine katılan 20 analistin yarısı üretim kesintisi beklerken, diğer yarısı aksi yönde görüş bildirdi. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al Naimi bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, petrol piyasasının ilk defa arz fazlası ile karşılaşmadığını anımsattı.

Ocak vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe Borsasında, 18 sent kadar gerileyerek New York saati ile 13:15'te 80.18 dolardan işlem görüyordu. Vadeliler 21 Kasım'da 80.36 dolar ile 12 Kasım'dan bu yana en yükseği gördü ve Eylül ayından bu yana ilk haftalık kazancı kaydetti. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 3.80 dolar düzeyinde. 

Ocak vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise, Nymex elektronik işlemlerde 12 sent düşerek 76.39 dolarda. Kontrat geçtiğimiz hafta yüzde 0.9 tırmanarak 76.51 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 50 altında seyrediyor.

(21:28'de güncellendi)