Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hali hazırda piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi olan Apple, 700 milyar dolar ile yeni bir rekora imza attı.

iPhone'un üreticisinin hisseleri New York saati ile 09:35'de yüzde 0.8 yükselişle 119.59 dolar olarak, piyasa değerini 701 milyar doların üzerine çıkardı ve daha önce hiçbir ABD'li şirketin ulaşamadığı seviyeye çıktı. Apple böylece piyasa değeri açısından en değerli ikinci şirket olan Exxon Mobil'in 1.7 katına ulaşmış oldu. Petrol fiyatlarındaki 5 aylık düşüşün ardından 43 milyar dolar kayıp yaşayan Exxon'un piyasa değeri 405 milyar dolar seviyesinde.

Apple, yeni ve daha büyük ekranlı iPhone'lar ile daha ince iPad'lerin son aylarda tanıtılması sonrasında yeniden yükselişe geçmişti. CEO Tim Cook Apple'ın temel ürünlerini güncellerken, bir yandan da mobil ödeme sistemi Apple Pay ve akıllı saat gibi ürünler sayesinde kullanıcıları, şirketin dijital dünyasına daha fazla çekmeyi hedefliyor.

Apple geçen Ekim ila Aralık arasında 57.6 milyar dolar gelir elde etmesinin ardından bu yıl son çeyrekte 63.5 milyar dolar ila 66.5 milyar dolar arasında bir tahminde bulundu.