Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, dünyanın en büyük ikinci sanayi metali tüketicisi ABD’de Tüketici Güveninin beklenmedik şekilde gerilemesinin ardından ve dayanıklı tüketim malları siparişleri verisinin açıklanması öncesinde kayıpları genişletiyor.

Bakır, dün 20 Ekim’den bu yana en düşük seviyeden kapanış yapmasının ardından yüzde 0.4 kadar geriledi. Bugün açıklanacak dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomistler siparişlerin Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 gerilediği tahmininde bulunuyor. Tüketici güveni Kasım ayında 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Sydney’deki Mine Life Pty kıdemli analisti Gavin Wendt, “İnsanlar yönlendirme arayışı içindeler. Daha geniş bir perspektiften bakıldığından dayanıklı mallar verisi daha önemli ve sanayi talebini yansıtıyor” dedi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) ton başına 6,582 dolara inmesinin ardından Hong Kong saati ile 15:38’de 6,581.50 dolardan işlem gördü. Mart vadeli bakır kontratı New York Comex’te yüzde 0.5 düşüş ile pound başına 2.9695 dolara geriledi. Ocak vadeli bakır kontratı Şanghay’da yüzde 1.7 gerileyerek ton başına 47,020 yuandan (7,664 dolar) alıcı buldu.

LME’de alüminyum yatay seyrederken, çinko, nikel, kurşun ve kalay geriledi.