Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung Electronics Co.’nun bir hisse geri satın alımı üzerine ralli yapması ve yatırımcıların Çin’in para politikasını daha da gevşetmesini değerlendirmeleri ile 4 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Enerjiye bağlı hisse senetleri petroldeki düşüş ile geriledi.

Samsung Electronics Seul’da yüzde 5.3 prim yaptı. Şanghay Bileşik Endeksi 2011’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Filipin hisseleri, ülke ekonomisinin beklentilerin altında büyüdüğünü gösteren verinin ardından yüzde 0.8 geriledi. Bumi Armada Bhd. ve SapuraKencana Petroleum Bhd. Kuala Lumpur’da yüzde 4’ten fazla düşüş kaydetti. Güney Kore vonu dolar karşısında yüzde 0.8 güçlenerek Temmuz ayından bu yana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 13:34’te 1,014.25 puan oldu. Samsung, 2 milyon dolar tutarında hisse geri satın alımı yapacağını açıkladı. Çin Merkez Bankası (PBOC), sanayi şirketlerinin elde ettiği karın 2 yılın en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından Temmuz ayından ilk kez repo satışından kaçındı. Petrol, OPEC’in bugünkü toplantıda petrol üretimini azaltmayacağı endişesi ile 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Indochina Capital Corp. yöneticisi Tony X. Diep, “Geri satın alım yapılması pozitif bir sinyaldir ve hisse senetlerini yukarı iter. Ayrıca  Çin’den gelen haber de piyasada güveni destekledi. Ancak yatırımcılar OPEC toplantısı öncesinde biraz tedbirli davranıyorlar” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.2 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.3 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.1 artış gösterirken, 15.5 kat değerleme kaydedildi.