Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, petrol fiyatlarındaki düşüşün nakliye şirketleri için maliyetleri azaltacağı ve merkez bankasının para politikasını gevşetmeye devam edeceği iyimserliği ile 3 yılın en büyük haftalık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor.

China Everbright Bank Co. ve Citic Bank Corp. yüzde 10 yükselerek en az yüzde 20 olan haftalık kazançları genişlettiler. Air China Ltd. ve China Cosco Holdings Co., petrolün 4 yılın en düşüğüne gerilemesinin ardından yüzde 10 artış gösterdiler. China Oilfield Services Ltd. petrol bağlantılı üreticiler için kayıpları hızlandırdı. Citic Securities Co. yüzde 3.4 gerileyerek bu ayki ralliyi yüzde 2.8’e düşürdü.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1 artış göstererek yerel saat ile 13:22’de 2,656.56 puan oldu. Endeks, merkez bankasının ekonomiyi desteklemek için beklenmedik şekilde faiz oranlarını düşürmesinin ardından bu hafta yüzde 6.8 yükselerek Ekim 2011’den bu yana en büyük artışı kaydetti. First Shanghai Securities’e göre Çin Merkez Bankası (PBOC) zorunlu karşılık oranlarını yakın zamanda düşürebilir.

First Shanghai Securities stratejisti Linus Yip, “PBOC’un faiz oranlarını düşürmesinin ardından piyasa zorunlu karşılıkların indirilmesi beklentisi içinde. Finans sektörü genel olarak iyi bir modda” dedi.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 01 artış ile bu haftaki ralli yüzde 0.6’ya genişletti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.8 yükseldi. Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 yukarı hareketlendi.