Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:10'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, gerileyen petrol fiyatlarının enerji hisselerinde düşüşe, havayolu şirketlerinde ise yükselişe sebep olması ile yatay seyretti ve Şubat'tan bu yana en yüksek haftalık kazancını kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az gerileyerek günü 347.26 puandan tamamaladı. Enerji hisseleri göstergesi yüzde 3.5 ile Ağustos 2011'den bu yana en kötü haftayı kaydetti. Air France-KLM Group yüzde 6.4 yükselerek, taşımacılık hisselerini 7 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyelerine taşıdı.

Euro Bölgesi'nde enflasyon Kasım ayında beş yılın en düşük seviyesine yavaşlayarak, Avrupa Merkez Bankası'nı teşvikleri genişletmeye yöneltiyor. Bölge'de tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) Kasım ayında yıllık bazda yüzde 0.3 arttı ve Bloomberg anketine katılan 41 ekonomistin tahmin medyanı ile aynı seviyede gerçekleşti.

Avrupa hisse senetleri, AMB Başkanı Mario Draghi'nin varlık alım programının genişletilerek, devlet tahvillerini de kapsayacağını açıklaması ve Japonya ile Çin'de teşviklerin artırılacağı yönünde sinyaller gelmesinin ardından, bu ay yüzde 3.1 yükseldi.

(20:10'da güncellendi)