Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 60.yılında genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilmesi adına Türkiye çapında bir girişimcilik yarışması düzenliyor. Yarışma boyunca çeşitli eğitimlerden ve mentorluk desteğinden yararlanacak gruplar arasından dereceye girecek olanlar, maddi ödülün yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma şansına sahip olacaklar.

Başvuru için 10 Aralık’ın son tarih olduğu yarışma, yaklaşık 8 aylık bir sürecin sonunda gerçekleşecek ödül töreni ile son bulacak. Ön elemeyi geçen gruplar 20-21 Aralık’ta gerçekleşecek Girişimcilik Zirvesi’nde aldıkları temel eğitimlerin yanında özel eğitim paketinden yararlanma imkanı yakalayacak.

Finalde toplam 50.000 TL nakit ödüle ek olarak ilk 3 projenin Silikon Vadisi’ne gitme şansını tanınacak. İlk 10’a kalan finalistler çeşitli kuruluşların teknoloji ve ofis desteklerinden faydalanma hakkına sahip olacak. EnterPrize

Yarışmacılar Girişimcilik Zirvesi sonrasında ikinci ön elemeye kadar ve devamında da yarışma sonuçlanana kadar alanlarıyla ilgili mentorlarla çalışma hakkına sahip olacak.

Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması’na ülke genelinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrenciler veya grubunda en az 1 üniversite öğrencisi bulunan 40 yaşını geçmemiş herkes katılabiliyor. Girişimcilik Yarışması, başvurularını 5 farklı kategoriden alıyor.

İlk değerlendirmeye göre seçilen gruplar, 20-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak. Zirve kapsamında; uygulamalı girişimcilik, iş modeli ve planı oluşturma, finansal yönetim, iş hukuku, etkili sunum teknikleri ve pazarlama stratejileri gibi her girişimcinin sahip olması gereken temel eğitimlerden geçecek gruplar bu aşamanın ardından 8 haftalık özel mentor desteğine sahip olacak.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye EnterPrize web sitesinden ulaşmak mümkün.