Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dün 5 haftayı aşan bir sürenin en yüksek düşüşünü kaydetmesinin ardından, sağlık şirketlerindeki yükseliş ve dünya genelinde merkez bankalarının teşviki artıracağına dair söylentilerin ardından, yükseliyor.

S&P 500 yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 2,061.32 puan oldu. Dow Jones endeksi 59.72 puanlık artışla 17,836.52 puan oldu. S&P 500'deki şirketlerin işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 üstündeydi.

Çin’in gösterge para piyasası oranları, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) finans sisteminde fon çekmekten kaçınması ile düşüşü 2. güne taşıdı. PBOC’un söz konusu kararı, ekonomik büyümeyi desteklemek için mali teşvikleri artırmak arayışı içinde olduğuna işaret etti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Perşembe günü para politikasını değerlendirdi. AMB İcra Kurulu üyesi Jens Weidmann, geçen hafta yaptığı açıklamada, enerji maliyetlerindeki düşüşün küçük çaplı bir teşvik paketi gibi olduğunu söyleyerek, AMB'nin teşvikini genişletmesine ihtiyacı olmadığını ima etti. Bu görüşe karşı olan bir tez de, daha önce Başkan Mario Draghi ve Baş Ekonomist Peter Praet tarafından dile getirildiği üzere, geçici fiyat şoklarının Euro Bölgesi gibi ekonomilere kalıcı zarar verebileceğini öne sürüyor.